Menu
Mauritius Mauritius

Mauritius

Een zeer diverse bestemming

Eiland van diverse schoonheid en rijke cultuur

Wanneer je denkt aan een volgende strandvakantiebestemming, komt Mauritius misschien niet meteen als eerste op. Toch is dit eiland in de Indische Oceaan een pareltje dat de schoonheid van het strand combineert met de rijkdom van de cultuur en geschiedenis van het eiland. Bekend om de diverse invloeden - Afrikaans, Aziatisch en Europees - is Mauritius een bestemming die voor elke reiziger iets te bieden heeft.

De natuur van Mauritius

Mauritius heeft niet alleen adembenemende stranden. Ja, de kristalheldere oceaan en witte zandstranden zijn uitnodigend, maar het binnenland van het eiland is even boeiend. Natuurliefhebbers vinden hun paradijs tijdens het wandelen door de Black River Gorges of het verkennen van het dichte woud van het Ebony Forest. De landschappen hier vertellen het verhaal van een groen, levendig eiland dat floreert in het hart van de Indische Oceaan.

Tijdens mijn bezoek in maart genoot ik van perfect weer, met af en toe verkoelende nachtelijke regenbuien die de weelderige vegetatie van het eiland alleen maar versterkten. Het werd me al snel duidelijk dat het onmogelijk is om Mauritius in één bezoek te ervaren. Elke regio heeft haar eigen unieke sfeer en schoonheid.

Chamarel Falls Mauritius Chamarel Falls Mauritius

Het Zuiden: Le Morne en Meer

In het zuiden staat de berg Le Morne als symbool voor de natuurlijke pracht van het eiland. Hier kunt u een helikoptertour ondernemen om de verbluffende illusie van een onderwaterwaterval te aanschouwen - een fenomeen dat even mysterieus als prachtig is. Een verblijf in het sfeervolle Dinarobin Beachcomber, met zijn luxueuze villa's en adembenemende uitzichten op de oceaan, is een ervaring op zich.

In deze regio vindt u ook de 'Seven Coloured Earth', een natuurwonder dat even merkwaardig als uniek is, genesteld tussen de weelderige vegetatie van Mauritius. Dit compacte gebied, ongeveer 200 bij 200 meter groot, pronkt met zandduinen in zeven verschillende kleuren: rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel. Samen creëren ze een spectrum van kleurlagen die veranderen met de bewegingen van de zon zo een steeds veranderend palet van tinten laten zien. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een nabijgelegen waterval en het historische Ebony Forest, waar u een wandeling kunt maken door een landschap dat de geschiedenis van het eiland weerspiegelt.

Voor een extra vleugje verwennerij, overweeg een verblijf in het prachtige Lakaz Chamarel. Deze unieke accommodatie, doordrenkt met authentieke charme en omgeven door tropische bloemen, biedt prachtige kamers en villa's die privacy en sereniteit garanderen. Het is de perfecte plek om in alle rust te ontspannen.

Le Morne Chamarel Seven Coloured Earth Mauritius Le Morne Chamarel Seven Coloured Earth Mauritius

De Hoofdstad: Port Louis

Port Louis, de bruisende hoofdstad van Mauritius, is een fascinerende smeltkroes van culturen en smaken. Een plaats waar de geschiedenis en het hedendaagse leven naadloos in elkaar overvloeien.

De Waterfront van Port Louis is meer dan alleen een plaats; het is een ervaring. Hier, te midden van moderne winkelcentra en chique restaurants, vindt u nog steeds de echo's van het rijke verleden van het eiland. Het is de perfecte plek om te wandelen, te winkelen, of gewoon te zitten en te genieten van de bruisende atmosfeer,

In Port Louis mag een bezoek aan de markt zeker niet ontbreken. De markt is een krioelende smeltkroes waar het leven van Mauritius in al zijn facetten samenkomt. Hier, tussen de kraampjes vol vers fruit, groenten, kruiden en handwerk, ervaart u de ware ziel van de stad. De Creole Delight foodtour is een uitgelezen kans om deze diversiteit te proeven, van de levendige straten tot de heerlijke Chilicakes in Chinatown en de unieke Mauritiaanse Alouda, een verfrissend kruidenmelkdrankje dat u nergens anders vindt.

mauritius-streetfood-port-louis. mauritius-streetfood-port-louis.
Mauritius-lokale-markt Mauritius-lokale-markt

Eureka House: Een Culinair Avontuur op een Oude Plantage

Een bezoek aan Port Louis zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Eureka House, gelegen net buiten de stad. Dit prachtige koloniale landhuis, ooit een bloeiende plantage, is nu omgeven door weelderige tuinen en biedt een uniek inzicht in de levensstijl van de Mauritiaanse elite in de 19e eeuw.

Maar Eureka is niet alleen een stap terug in de tijd; het is ook een culinaire bestemming, bekend om zijn authentieke Creoolse keuken. Het menu, rijk aan lokale smaken en ingrediënten, biedt een authentieke proeverij van de eilandkeuken. Geniet van de smaakvolle curry's, vers gevangen zeevruchten en exotische groenten, allemaal geserveerd in de sfeervolle setting van de veranda, met uitzicht op de prachtige tuinen.

Eureka House Mauritius Eureka House Mauritius

Stranden en Snorkelen bij de Westkust

De westkust van Mauritius, met haar adembenemende zonsondergangen en kalme wateren is wellicht het meest bezochte deel van het eiland. Flic en Flac en de omliggende stranden zijn bezaaid met een reeks aan resorts, variërend van luxueuze toevluchtsoorden tot gezinsvriendelijke hotels, elk met hun eigen unieke flair en gastvrijheid. Een activiteit die u zeker niet mag missen aan de westkust is een catamarantocht. Deze tochten bieden een unieke kans om de sprankelende Indische Oceaan te verkennen, met stops op afgelegen eilandjes en de mogelijkheid om te snorkelen in de kristalheldere wateren. Onderweg is er een grote kans dat u dolfijnen spot, die vaak langs de kust zwemmen en spelen in de golven.

Mauritius Dolfijnen Mauritius Dolfijnen

Het Noorden en Oosten: Stranden en Luxe

Grand Baie, gelegen aan de noordkust van Mauritius, heeft zich ontwikkeld van een rustig vissersdorp tot een levendige toeristische hotspot. Dit geliefde stukje Mauritius dient als een perfecte uitvalsbasis voor bezoekers die het eiland willen ontdekken, met een breed aanbod aan accommodaties variërend van luxueuze tot boutique hotels, voortreffelijke restaurants, levendige strandbars en bruisende nachtclubs.

Paradise Cove Mauritius Paradise Cove Mauritius
mauritius-submarine-adventure mauritius-submarine-adventure

Grand Baie, met zijn idyllische witte zandstranden en halvemaanvormige baai, is een paradijs voor zonaanbidders. Maar er is meer te beleven dan alleen relaxen op het strand. Grand Baie biedt een breed scala aan activiteiten voor avontuurlijke reizigers en watersportliefhebbers. Ontdek de koraalriffen en het indrukwekkende onderwaterleven tijdens het duiken of snorkelen. Ga diepzeevissen of ervaar de sensatie van parasailen, waterskiën, windsurfen of kitesurfen. Unieke ervaringen zoals onderzeeër excursies bieden een blik op het indrukwekkende onderwaterleven in de kristalheldere wateren. Een bijzondere vermelding verdienen de walvistochten (juni – tot november), waarbij u kans maakt om deze majestueuze zeezoogdieren in hun natuurlijke omgeving te observeren. Een onvergetelijke ervaring die laat zien hoe rijk de biodiversiteit van Mauritius is.

Mauritius, een wereld op zich

Mauritius is een wereld op zich, met een mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en luxueus comfort. Of u nu door de weelderige bossen wandelt, geniet van de lokale keuken of gewoon ontspant op de prachtige stranden, Mauritius belooft een onvergetelijke ervaring. Bent u op zoek naar uw volgende droomvakantie? Overweeg dan dit prachtige eiland. Het zou zomaar de 'verrassende' perfecte bestemming kunnen zijn!

Mauritius

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Verblijf in exclusieve hotels

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.