Menu
Oman Oman

Dubai en Oman

Combineer de verleidelijke stranden van Dubai met de tradities van Oman

Combineer de verleidelijke stranden van Dubai met de tradities van Oman

Het Midden-Oosten is een continent dat vele gezichten kent. Waar de Emiraten onder andere bruisende glamour en verfijnde onbezorgde strandvakanties in Dubai biedt, zal Oman zich meer door rijke tradities, cultuur en natuur kenmerken. Dubai is de pionier in de grootste, hoogste en bijzonderste architectonische creaties afgewisseld met prachtige stranden, fantastisch weer, de exclusiefste restaurants en talloze winkelmogelijkheden. Combineer deze pracht met Oman, waar de gastvrije cultuur en rijke geschiedenis, ruige bergketens en sprookjesachtige woestijnlandschappen u van de ene in de andere verbazing zullen laten vallen.

Moskee Moskee
Woestijn Woestijn
dubai skyline dubai skyline

ICONISCH DUBAI

Ooit een stoffige woestijn stad is Dubai nu een van de grootste en sprankelendste metropolen die de wereld kent. Onze reis begint hier en ondanks het stadse karakter is Dubai een strandbestemming met een onweerstaanbare allure. Na een indrukwekkende rit langs ’s werelds hoogte wolkenkrabbers, strijken we neer in ons idyllische resort.

We worden uit de auto begeleid en zweven via de lobby naar binnen in een oase van rust en sereniteit te midden van prachtig onderhouden tuinen. Het schitterende zwembad in de verte lonkt al. We wanen ons compleet weg van de drukte van de stad en kunnen geheel tot rust komen en ultiem geniet van zon, zee en strand in alle weelde. We vertoeven in een schitterende accommodatie, beschikken over superbe restaurants en verwennen onszelf met eindeloze wellness momenten. Het brede strand met fijn wit zand laat ons de indrukwekkende skyline van Dubai zien.

Met de stad binnen handbereik bezoeken we uiteraard de Burj Khalifa waar we op grote hoogte van het eindeloze uitzicht genieten. Hier hebben we gelijk de kans onze favoriete designerwinkels in de Dubai Mall te bezoeken. We zouden hier kunnen blijven tot de avond valt om de fonteinshow te aanschouwen, maar we kiezen ervoor in de avondzon over de boulevard van de levendige Jumeirah Beach Residence te wandelen. ’s Avonds genieten we in een van de vele gerenommeerde restaurants van ’s werelds bekendste sterrenchefs.

skyline skyline

WEGDROMEN IN DE WOESTIJN 

We combineren de zandstranden van Dubai met de uitgestrekte zandduinen in de nabijgelegen woestijn. Op nog geen uur rijden van de stad worden we verwelkomd in een Sprookje van 1001 Nachten onder de fonkelende sterrenhemel. We genieten van het ongerepte uitzicht vanuit onze luxe bedoeïentent met privézwembad, die niet onder doet voor menig hotelkamer. Ons resort gaat op een bijzondere manier op in de glooiende omgeving van het zand en laat ons kennis laten maken met de cultuur, bedoeïenentradities en natuurwonderen die de woestijn te bieden heeft.

Onze woestijnervaring is niet compleet zonder het ondernemen van een aantal leuke activiteiten. Het rijden door de zandduinen, ook wel ‘dune-bashing’ genoemd, is een must, terwijl de zon langzaam achter de duinen verdwijnt, de woestijn rood kleurt en de ongeëvenaard mooie sterrenhemel tevoorschijn komt. We sluiten de dag af in traditionele bedoeïnenstijl en aanschouwen een valkenier-show terwijl kamelen zich in de achtergrond door het bijzondere landschap bewegen. We laten onze handen versieren met traditionele henna-kunst terwijl het authentieke diner geserveerd wordt.

auto auto
valkenier valkenier

DE MYSTIEK VAN MUSCAT

In een klein uurtje vliegen we van de glamoureuze strandbestemming Dubai naar het magische en authentieke Muscat. Hier worden we verwelkomd door schitterende luxe resorts, die in een sierlijke lijn langs de kust paraderen, met warme traditionele koffie en open gastvrijheid in een rijkelijk gedecoreerd paleis aan de kust. In tegenstelling tot Dubai, wordt de stad Muscat omzoomd door ruige kliffen, spectaculaire bergtoppen en eindeloze woestijn. Door de overwegend lichtgekleurde laagbouw wordt de stad ook wel ‘Witte Stad’ genoemd.

Veelal zowel het begin- als eindpunt van een indrukwekkende reis door de binnenlanden van Oman biedt het vriendelijke en ontspannen Muscat een authentiek oosterse sfeer van cultuur en rijke historie. We betreden de stad via de imposante Muscat Gate, bezoeken de indrukwekkende Grand Moskee die Sultan Qaboos liet bouwen en wandelen door de kleurrijke Muttrah Souk aan de levendige boulevard in de haven van de stad. Het Opera House in Muscat is een cultureel hoogtepunt waar Oman bijzonder trots op is.

Muscat Muscat
Muscat Moskee Muscat Moskee
opera house - muscat opera house - muscat
Oman Kust Oman Kust

BEKROONDE LUXE IN DE GROENE BERGEN VAN JEBEL AL AKHDAR

Op zo’n twee uur rijden van Muscat ligt het bijzondere natuurverschijnsel van Jebel Al Akhdar in het Hajargebergte. Dit gebied staat bekend om zijn labyrint van wadi’s en terrasvormige boomgaarden, waar granaatappels en abrikozen in overvloed groeien dankzij het milde klimaat. Deze bergketen, die vooral uit kalksteen bestaat, vormt het hoogste punt van Oost-Arabië. Ondanks dat het gebied voornamelijk uit woestijn bestaat, heeft het de bijnaam ‘Groene Bergen’ door de regen die zo nu en dan op grotere hoogte valt en daar ook de wadi’s mee worden vormgegeven.

Hoog in de bergketens van het Hajargebergte stappen we binnen in een wereld van luxe op een van de vele terrassen die deze bergketen rijk is. Gehuld in weelde met dramatische vergezichten door de kloof als traktatie, doorkruisen we de omliggende woestijn op zoek naar avontuur en culturele juwelen in de natuurpracht van deze omgeving. ‘On top of the world’ dineren we hier op een platform over de klif en genieten we van de spectaculairste zonsondergangen waarbij de bergketen zich in schitterend oranje en roze licht hult. We ontdekken de wadi’s en verborgen watervallen in het dal, gaan op de koffie in een lokaal Omani bergdorp, maken schitterende wandelingen over de plateaus van de bergtoppen en verleggen onze grenzen al klimmend aan de zijkant van een rotsmuur.

Jebel Akhdar mountains Jebel Akhdar mountains